iHELP SOS mobile application of First Responders
    English page: www.ihelp-world.com Login / Register
iHELP varnostna mrezak
ПродуктиiHELP emergency safety networkPremium пакетiHELP emergency safety networkMрежа за сигурностiHELP ДефибрилаторДефибрилаторiHELP ФактиПартньориЗа насЗа насiHELP ФактиБлог 
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Отговорихме ли на вашия въпрос? Ако не сме, моля не се колебайте, а ни пишете на: info@ihelp-bulgaria.com

Какво е мрежа за сигурност?
Мрежата за сигурност е географска мрежата, която ви показва разстоянието между вас и други информационни бюра за спешни действия, iHELP потребители и спасители в случай на инцидент.

Как да инсталирате мобилното приложение iHELP на вашия смарт телефон?
Лесно можете да изтеглите и инсталирате мобилното приложението iHELP от App Store, или като кликнете тук за Android приложения.

На Кои мобилни телефони можете да инсталирате приложения iHELP?
Мобилното приложението може да бъде инсталирано на смартфони с Android операционна система и с IOS операционна система.

Бих желал да стана iHELP спасител.
Можете да станете спасител в iHELP, ако стe преминали курс за медецина в Български Червения Кръст, ПДП базов курс, други подобни курсове или ако имате медицинско образование.

Кои хора могат да бъдат местни координатори?
Местните координатори са лица, които са наясно с проблема на внезапно спиране на сърдечната дейност и са готови да помогнат за утвърждаването на iHELP мрежата в цялата местна общност. Местните координатори си сътрудничат с екипа на iHELP и представляват връзката между iHELP и местното население.

Бих желал да изпозлвам услугите на iHELP, но нямам смарт телефон.
За потребителите, които не притежават смартфони, ние ще подготвим iHELP уеб приложение, чрез което ще можете да изпращате SOS съобщение и преглеждате други съдържания.

Кога мога да използвам приложението iHELP за SOS съобщение?
Приложението е предназначено основно за бързо уведомяване в случай на внезапно спиране на сърдечната дейност. Вие можете да използвате SOS съобщения в случай на други заболявания, при които е необходима спешна помощ.

Трябва ли да се обадя на 112, въпреки че вече съм активирал SOS повикването чрез iHELP приложението?
Не трябва. Приложението е създадено така, че то автомативно ви насочва към 112 след SOS повикване.

Какво представлява автоматичния външен дефибрилатор (АВД)?
АВД е преносимо електронно устройство, което автоматично диагностицира потенциални животозастрашаващи сърдечни аритмии на камерно мъждене и камерна тахикардия при пациенти, [1] и отгварят на всички изисквания за извършване на дефибрилация, прилагането на електрическа терапия, която спира аритмията, това позволява на сърцето да възстанови ефективния ритъм на работа. С прости аудио и визуални команди, АВДи са проектирани да бъдат лесни за употреба от обикновенния човек. Обучението за използването на АВДсе преподава в центрове за първа помощ и в основни животоподдържащи кардиопулмонални реанимационни класове.
За повече информация: http://en.wikipedia.org/wiki/Automated_external_defibrillator

Ние искаме да поставим дефибрилатор в нашия квартал или община. Какво трябва да направим?
iHELP подкрепя социалната отговорност и желае да разпространи използването на АВДи. Набраните средства от продажба на iHELP продуктите отиват за създаването на мрежи от дефибрилатори в местата от където са направени покупките. Това означава, че ще закупим дефибрилатор използвайки част от приходите от продажби на приложението, гривната и картата.

Как мога да съм сигурен и да знам, че наистина ще отделяте средства за закупуването на дефибрилатори?
Ще намерите активирана геогравска карта на нашата интернет страница, която ще информира за всяка покупка и местоположението на дефибрилатор. С нея, всеки потребител ще може да следи дали средствата са насочени към неговото населено място.

Как приложението iHELP знае къде съм аз?
Смартфоните имат интегрирано GPS устройство, което локализира твоя телефон. Ако GPS устройството не е включено или няма връзка, потребителят сам може да уточни местоположението си. Също така приложението дава възможност предварително вкарвани адреси (местоположения) - най-често посещаваните от вас.

Мога ли да задействам SOS повикване без интернет връзка?
Ако не разполагате с интернет връзка приложението не може да изпрати SOS повикване. В такъв случай трябва незабавно да се обадите на 112.

Какво е смарт телефон?
Смартфон (на английски: smartphone - умен телефон) е мобилен телефон c разширена функционалност, сравнима с джобните компютри. Понякога се използва и терминът "комуникатор" (на английски: Communicator, PDA Phone) - джобен компютър, допълнен с възможностите на мобилен телефон.

Смартфоните и комуникаторите се отличават от обикновените мобилни телефони с наличието на достатъчно развита операционна система. Най-често тя е отворена за разработка на приложен софтуер от странични разработчици (операционната система на обикновените мобилни телефони е затворена). Добавянето на допълнителни приложения позволява значително да се подобрят възможностите и функционалностите на смартфоните и комуникаторите в сравнение с обикновените мобилни телефони.Високоскоростен достъп до данните се осигурява от Wi-Fi и мобилен интернет. През последните години, водачите в бързото развитие на пазарите на мобилни приложения и на мобилна търговия са били смартфоните.

Повече информация: http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone

Получих SMS информация от iHELP приложението.
Получих SMS:.. "Христо Христов ви е избрал за свой спешен контакт. В случай на произшествие, iHELP ще изпраща на Вас и на други спасители SMS известие и ще осъществява повикване на 112. Можете да намерите повече информация безплатно на нашия уебсайт www.ihelp-world.com. " Това означава, че системата iHELP ще ви информира, че в случай на извънредна ситуация, ще получавате SOS повикване от приложението iHELP от Христо Христов. Също така ви оведомява, че Христо Христов ви има доверие и ще разчита на Вас при спешна помощ.

Получих SOS обаждане на iHElP приложението
Системата е все още в тестов режим. Потребителите могат да тестват приложението безплатно. Можете да видите това от текста ТЕСТ СЪОБЩЕНИЕ. След създаването на системата, всички потребители ще бъдат информирани. Моля, споделяйте с нас вашия опит, предложения и коментари на www.ihelp-bulgaria.com. С ваша помощ ние можем да направим тази система още по-добра.

 
Факти и статистики: Знаете ли, че ...
  • шансът да оцелеете в самолетна катастрофа е по-голям от колкото при инфакрт
  • в случай на инфаркт, можъчните клетки започват да умират след 4-тата минута
  • всяка минута намалява вашите шансовете за оцеляване с 10%
  • средно на спасителен екип му отнема от 15-20 мин да притигне до мястото на инцидента
Facts & Figures: Did you know that

 
Контакти
Факти
Въпроси и отговори
Условия за ползване
Помощ за потребители

Copyright © 2016 АйХелп България ООД.